Online zichtbaarheid vergroten: 10 tips voor ondernemers
arrow_back

Terug naar alle blogs

Online zichtbaarheid vergroten: 10 tips voor ondernemers

Handige tips om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Hoe word je beter gevonden op Google en hoe zorg je voor een goede online reputatie? Ontdek het in dit artikel.

Geplaatst op 11 april 2024Geschatte leestijd: 5 minuten


In 2024 is het belangrijker dan ooit om online zichtbaar te zijn. De concurrentie is groot en consumenten zoeken steeds vaker online naar producten en diensten. Online zichtbaarheid is daarom essentieel voor het succes van je bedrijf.

Je bent misschien al bezig met social media, of hebt een website. Maar hoe zet je deze kanalen effectief in?

Wat is online zichtbaarheid?

Online zichtbaarheid betekent dat je bedrijf online goed vindbaar is. Dit houdt in dat je website hoog in de zoekresultaten van Google staat, dat je actief bent op social media en dat je een goede online reputatie hebt.

Als een potentiele klant op zoek is naar een product of dienst die jij aanbiedt, wil je natuurlijk dat ze snel bij jou terecht komen. Herkenning is ook zeer waardevol. Als mensen jouw bedrijf vaak online tegenkomen, zullen ze je eerder vertrouwen.

10 tips voor het vergroten van je online zichtbaarheid

1. Ken je doelgroep

Ken je doelgroep en weet waar ze online actief zijn. Zijn ze vooral te vinden op Instagram, of juist op LinkedIn? Door je doelgroep goed te kennen, kun je gerichter adverteren en content maken. Over het algemeen geldt dat visuele content het goed doet op Instagram en Facebook, terwijl LinkedIn meer geschikt is voor zakelijke content.

2. Zorg voor een goede website

Een goede website is de basis van je online zichtbaarheid. Zorg ervoor dat je website er professioneel uitziet en dat deze snel laadt. Daarnaast is het belangrijk dat je website goed vindbaar is in Google. Dit kun je doen door zoekmachine optimalisatie (SEO) toe te passen. Zorg ervoor dat je website technisch in orde is, dat je de juiste zoekwoorden gebruikt en dat je regelmatig nieuwe content toevoegt.

3. Maak relevante content

Maak content waar de gebruiker of potentiele klant iets aan heeft. Dit kan bijvoorbeeld een blog zijn met handige tips, of een video waarin je een product demonstreert. Door relevante content te maken, zorg je ervoor dat mensen langer op je website blijven en eerder geneigd zijn om een aankoop te doen.

4. Gebruik andere kanalen ter ondersteuning

Is jouw website al helemaal in orde? Dan kun je eens overwegen om andere kanalen zoals Instagram en TikTok in te zetten. Deze kanalen kunnen je helpen om een groter publiek te bereiken. Met short content zoals stories en reels kun je op een laagdrempelige manier mensen vertellen over jouw bedrijf.

5. Kijk naar je concurrenten

Kijk eens naar je concurrenten. Wat doen zij goed en wat doen zij minder goed? Door te kijken naar je concurrenten kun je inspiratie opdoen en leren van hun successen en fouten.

6. Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je jouw bedrijf kunt beheren op Google. Met Google Mijn Bedrijf kun je ervoor zorgen dat je bedrijf goed vindbaar is in Google Maps en in de zoekresultaten van Google. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie up-to-date is en dat je regelmatig nieuwe foto’s en berichten plaatst.

Pixel Perfect maakt software op maat

7. SEO

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een belangrijk onderdeel van online zichtbaarheid. Door SEO toe te passen, zorg je ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten van Google komt te staan. Dit kun je doen door de juiste zoekwoorden te gebruiken, maar ook door te zorgen voor een goede technische basis.

8. SEA

Met SEA (Search Engine Advertising) kun je adverteren in de zoekresultaten van Google. Dit kan een snelle manier zijn om meer bezoekers naar je website te trekken. Je kunt zelf bepalen hoeveel je uitgeeft aan SEA en je kunt de resultaten goed meten.

Voor de beste resultaten kun je SEA het beste combineren met SEO. Op die manier zorg je ervoor dat je zowel op de korte als op de lange termijn goed vindbaar bent.

9. Backlinks

Backlinks zijn links van andere websites naar jouw website. Google ziet backlinks als een soort aanbeveling. Hoe meer backlinks je hebt, hoe hoger je in de zoekresultaten komt te staan. Zorg er dus voor dat je regelmatig nieuwe backlinks krijgt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld gastblogs te schrijven of door samen te werken met andere bedrijven.


Met deze tips kun je direct aan de slag om de online zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. Het is belangrijk om te blijven meten en te testen wat wel en niet werkt. Op die manier kun je strategisch te werk gaan en maak je optimaal gebruik van je online kanalen.


Getagged met:
online zichtbaarheid online marketing website online vindbaarheid online zichtbaarheid tips